href="sf/css/image-slideshow-4.css">
 
 
 
     
info@citybreak.si

     Transport - MALAGA

 
 
   
 

Malaga je vrlo pristupačan grad koji nudi odličan javni prijevoz. Putnici imaju mnogo mogućnosti za prievoz.

Bicikl
Malaga je potpuno prihvatila biciklizam i ima 29 kilometara biciklističkih staza i 70km planiranih do 2017., na dobrom je putu da postane biciklistički grad. U planu je da se biciklističkim stazama povežu svi Andaluzijski gradovi.
Mnoge firme nude najam bicikla i biciklističke ture. Malaga Bici program, koju zajedno vode firma EMT i lokalna samouprava, predstavlja strateški raspoređene stanice za najam bicikala po celom gradu, da bi vam transport biciklom bio jednostavan i lak. EMT kartice su dostupne on-line ili u EMT poslovnici u Alameda Principal.

Pešačenje
Malaga je sjajan grad za one koji vole da idu pešaka. Kada se nađete u centru grada, sve znamenitosti su na pešačkoj udaljenost. Muzej Picasso, noćni život i svi smeštajni kapaciteti u Malaga su u neposrednoj blizini, a samo kratka šetnja odvaja Paseo del Parque od plaže Malagueta.

Vozovi (za odlazak van grada) i Metro
RENFE je nacionalni železnički gigant koji upravlja železnicom u celoj Španiji. Glavna železnička stanica nalazi se iza EROSKI, shopping kompleksa, gde putnici mogu kupiti karte za Sevilju, Madrid, i mnoge druge gradove.
Glavna Metro stanica nalazi se neposredno pored glavne pošte u Centru. Lokalni metro u regiji sastoji se od jedne železničke linije, čija su konačna odredišta Malaga i Fuengirola. Linija ima otprilike 15 stanica između te dve krajnje tačke. To je sjajan način da biste videli različita mesta izvan grada! Ona polazi svakih 30 minuta od 06:30 - 22:30.

Autobus
Autobuska mreža u Malagi je veoma raširena i većina linijafunkcioniše od 06:45 - 23:00, iako neke rade i van tog vremena. Postoje i 3 noćne linije koji će vam pomoći da se vratite u smeštaj nakon noćnog izlaska. Većinu autobusa možete uhvaćen od Alameda Principal u centru grada. Karta za jednu vožnju košta 0.85 € a možete kupiti i "Multitravel" kartu za 5,70 € koja vam omogućuje 10 vožnji.
Od glavne autobuske stanice, koji se nalazi iza EROSKI trgovačkog kompleksa i odmah pored železničke stanice, možete uhvatiti autobus za okolne gradove i sela u Andaluziji kao i linije unutar Španije.

Taxi
Taksiji u Malagi su bele boje sa plavom dijagonalom na prednjim vratima, i zelenim svetlom sa brojevima 1-2-3 na krovu. Ako je zeleno svetlo upaljeno ili postoji "libre" znak na suvozačevoj strani vetrobranskog stakla, vozilo je slobodno!
Cenovni sistem je dost složen, ali očekujte da ćete unutar Malage vožnju platiti oko 5-10€.
 

 
malaga_bus_map
malaga_bici
Malaga_taxi
 
-->