href="sf/css/image-slideshow-4.css">
 
 
 
     
info@citybreak.si

     10 stvari koje treba videti - MADRID

 
 

Madrid svoje stanovnike i njihove goste osvoja šarmom i energijom, vrlo tipičnom i neodoljivom. Nezaobilazne tačke svakog posetioca ovog grada su mnogobrojni trgovi, muzeji, moderna arhitektonska dela, neboderi, noćni klubovi...Zato se kaže da nigde drugde u svetu prošlost nije tako blizu sadašnjosti.

Ne propustite:

1. Krio Towers
Najpoznatiji soliteri u Madridu nazvani još i “Vrata Europe”. Visina ovih nebodera je 114m, a poznati su po tome kao prvi neboderi u svetu pod uglom od 15 stepeni.

2. Muzej Prado
Španski nacionalni muzej smešten u parku Prado de San Jerónimo, po kojem je i dobio ime. U neoklasicističkoj zgradi muzeja (delo Juana de Villanueva, između 1785. i 1819.) nalazi se jedna od najelitinijih postavki umetničkih dela na svetu čiji su autori Goja, Velaskez, El Greko...

3. Katedrala Santa Maria
Sjdište je Rimokatoličke nadbiskupije Madrida, a 1993 katedralu je blagoslovio papa Ivan Pavao II

4. Stadion Santiago Bernabéu
Za ljubitelje fudbala - dovoljno je reći samo "Real Madrid".

5. Plaza de Toros de las Ventas
Ovde se nalazi veličanstvena arena za borbe s bikovima. Smatra se jednom od najvažnijih na svietu.

6. Puerta del Sol
Ovde se nalazi simbol grada Madrida medved, u čiju čast je podignut bronzani spomenik El Oso y El Madrono. Predpostavlja se da je na ovom području nekada bilo dosta medveda pa je tako i meda postao simbol Madrida.

7. Plaza Mayor
Centralni trg iz vremena Habzurga, koji je danas mesto okupljanja i stanovnika i posetilaca grada, sa brojnim kafeima, restoranima, prodavnicama, uličnim zabavljačima.

8. Tržni centar "San Miguel"
Nalazi se u samom centru Madrida i nezaobilazno je mesto za odmor, šoping i pauzu koju ćete iskoristi za testiranje čuvene madridske pršute.

9. Park Retiro
Najveći i najpoznatiji park u Madridu. Do 19. veka pripadao je Španskoj Monarhiji da bi tek nakon toga postao javni park.

10. Palacio Real
Ili Kraljevska palata najveća je Kraljevska palata u zapadnoj Europi i službena je rezidencija španske kraljevske porodice ali se koristi samo u vreme održavanja raznih državnih ceremonija.

 

 
Madrid Krio Towers
Madrid Medved
Madrid Royal Palace
 
-->