href="sf/css/image-slideshow-4.css">
 
 
 
     
info@citybreak.si

     Jezera, vodopadi i vulkani - Bali

 
 
   
 

Prirodne lepote Balija su nadaleko čuvene i magično privlače turiste sa svih strana sveta.
Ostrvo je najvećim delom pokriveno prašumom pa ima puno vodenih atrakcija. Četiri jezera, bezbroj vodopada, nekoliko reka i veliki broj potoka. Najbolje vreme za posetu vodopada je posle monsunskih kiša, od novembra do aprila, kada su vodopadi najspektakularniji. Kupanje u vodopadu je poseban doživljaj jer je voda vrlo hladna a vodeni mlaz vrlo snažan.
Za vreme suvog perioda vodopadi su slabiji a nivo vode mnogo niži.

Jezero Danau Batur nalazi se krateru još uvek aktivnog vulkana Gunung Batur. Jezero ima oblik polumeseca. Na njegovim obalama u krateru živi oko 16.000 stanovnika. Uspon do vrha kratera na 600m nadmorske visine nije težak a nagrada je neobična - možete skuvati kafu ili jaja u termalnoj vulkanskoj vodi.

Vulkan Gunung Agung visok je 3142m i još uvek je aktivan, sa velikim i dubokim kraterom u centru iz koga s vremena na vreme izlazi dim i pepeo. Sa velike daljine ima oblik savršene piramide.
U religioznoj istoriji ostrva imao je ulogu svetog brda i mesta na kome žive bogovi. Na oko 900 metara nadmorske visine nalazi se najveći hram ostrva, Pura Besakih.
Ko želi može da se popne na vulkan. a staza sa najlepšim pogledom vodi pored hrama. N
Penjanje nije jednostavno i potrebna je dobra kondicija, udobne planinarske cipele, topla jakna i pelerina za zaštitu od kiše.

Jezero Bratan je takođe nastalo u krateru i nalazi se na 1200m nadmorske visine. Za balinežane ovo jezero predstavlja svetinju i sa svojim hramom Pura Ulun Danu čini jedan od najpoznatijih motiva za fotografisanje na ostrvu.
Krajolik u široj okolini jezera je suv, a sama okolina jezera je plodna i zelena.

Vodopad Git-Git , visok preko 40 m, je najpoznatiji i bez sumnje, najlepši vodopad na Baliju. Nalazi se 10 km južno od grada Singaraja i na oko dva i po sata vožnje od Kute.

Blahmantung je najmanje poznat i posećen, ali je sa svojih 100 m najviši na ostrvu i vredan posete. Ovde je kupanje i tuširanje odlično! (Stene su ovde vrlo klizave i mora se paziti.)

Lubitelji prirode uživaće u obilasku i drugih vodopada Yeh Mempeh, Tegenungan, Kuning , Jukukmanis, Munduk, Sing Sing

U agenciji je moguće organizovati izlete do pomenutih jezera i vodopada.

 

 
Bali_vulkan_Gunung Agung
Bali_jezero Bratan
Bali_vodopad_Git Git
 
-->