href="sf/css/image-slideshow-4.css">
 
 
 
     
info@citybreak.si

     Korisne info - BARSELONA

 
 
   
 

Vreme: GMT + 1.
Klima: je tipično mediteranska, sa blagim zimama i toplim letima. Jul i avgust su najtopliji meseci u godini i temperature rastu i do 37 stepeni Celzijusovih. Od novembra do aprila preporučljivo je nositi nešto toplije - džemper, jaknu ili kaput. Sredinom zime, posebno tokom februara, Barselona je najhladnija, iako januar ume da bude i blag. Od marta temperatura počinje da raste dramatično i sve je više sunčanih dana. Maj je posebno prijatno vreme da posetiote Barselonu, kada je vreme toplo i sveže.
Novac: Valuta u Barseloni kao i u celoj Španiji je evro. Menjačnice koje vidite u ulici La Rambla i unaokolo rade duže od banaka, ali nude nepovoljnije kurseve. Možete menjati novac ili putničke čekove bez problema u bilo kojoj banci ili menjačnici (obično obeležene rečju canvi/cambio). Većina kreditnih kartica kao što su Visa, MasterCard, Maestro i Cirrus su prihvatljive širom Španije. Možete ih koristiti u većini hotela, restorana i prodavnica. Takođe ih možete koristit u ATM bankomatima ako imaju vidljiv znak vaše kartice.
Savet: U Španiji postoji problem sa lopovima pa vam savetujemo da vodite računa o vašem novcu i da u grad nosite samo onoliku količinu koju mislite da ćete potrošiti toga dana.
 

 
Baselona Turist Info
barselona banka
Barselona info
 
-->