href="sf/css/image-slideshow-4.css">
 
 
 
     
info@citybreak.si

     Šoping - PORTO

 
 
   
 

Za šoping u Portou preporučujemo nekoliko zona. Živopisni Mercado do Bolhao koji je u stvari pijaca je odličan za kupovinu namirnica i raznoraznih drangulija. Čak iako nemate nameru da kupujete, nego samo da prošetate, svakako je preporuka za ulicu Santa Catarina koja se nalazi u blizini Bolhao pijace. Cedofeita i Boavista ulice su takođe poznate kao dobre šoping zone. U gradu Portou i njegovim predgrađima postoji mnogo šoping centara kao što su: Norte Shopping, Arrábida Shopping, Parque Nascente, Gaia Shopping i Mar Shopping (najveći šoping centar IKEA grupacije u Evropi). Pored njih postoje i manji šoping centri koji su takođe popularni i dovoljno veliki (Shopping Cidade do Porto, Via Catarina, i drugi). Sve radnje i šoping centri rade skoro svaki dan, ali su najveće gužve uglavnom nedeljom i tokom kišnih dana.
Porto je naravno idealno mesto za kupovinu vina, a pogotovor sorte Porto... Najbolju kupovinu ćete napraviti u malom gradu po imenu Guia, koji se nalazi odmah ispod reke Douro.
Garderoba i obuća su za kupovinu za svaku preporuku, pogotovo za vreme sezonskih sniženja.
MUUDA, Rua do Rosário, 294-4050-522 umetnost, hrana i dizajn. Ova radnja nudi mnoštvo artikala potpisanih od strane portugalskih dizajnera. Moda, predmeti, knjige, nakit, cipele, gurmanluci i umetnine. U ovom šoping centru možete i ručati, možete učestvovati u suši i vinskim radionicama. Naučiti o najnovijim tehnikama slikanja, fotografiji, i mnogim drugim stvarima.
AGUAS FURTADAS, Rua Miguel Bombarda, 285 (CCB, Loja 4) Tel. +351 968 237 139 Ukoliko tražite unikatne predmete ili originalni portugalski dizajn, onda je ovo pravo mesto za vas. Od minimalnih Barcelo petlića do šarene keramike, neke od ovih predmeta nećete naći nigde drugde.
CCB - CENTRO COMERCIAL BOMBARDA Rua de Miguel Bombarda, 285 ovo nije običan šoping centar. Već je jako mali sa specijalizovanim radnjama posvećenim umetnosti i modi. Ako tražite portugalske dizajnere, organsku kozmetiku i nakit, i obići galerije niz ulicu...
 

 
porto_santa_catarina
porto_norte_shoping
porto_aguas_furtadas
 
-->