href="sf/css/image-slideshow-4.css">
 
 
 
     
info@citybreak.si

     Transport - MADRID

 
 
   
 

Javni gradski prevoz u Madridu je veoma dobar. Pored metroa i autobusa saobraćaju i tramvaji.

Metro

Metro u Madridu spada među deset najdužih metroa na svetu. Odlično je osmišljen i izgrađen tako da s njegovih 12 linija možete stići do svih bitnih zanimljivosti, šoping zona, kao i autobuske ili železničke stanice. Preko glavnog gradskog trga - Puerte del Sol, prolaze linije 1, 2 i 3. Stanice su označene crveno-plavo-belim znakom u obliku romba na kom piše 'Metro'. Radno vrijeme metroa je od 6:00 do 1:30h posle ponoći.

Cena karte za jednu vožnju iznosi 1,5€ do 2€ u zavisnosti od broja stanica. Doplata za prevoz do aerodroma je 3€. Karta za 10 vožnji košta između 12€ i 18€ u zavisnost da li se odnosi samo na metro ili i na druge tipove prevoza.

Laka železnica (Metro Ligero)

Postoje tri linije lake železnice, koja se zapravo nadovezuje na mrežu metroa. Zovu se ML-1, ML-2 i ML-3. Karte za metro jednim delom važe i za laku železnicu, u zavisnosti od zona u kojima se nalaze stanice.

Prigradska železnica (Cercanias)

U Madridu saobraća i devet linija prigradske železnice. Linija C-1 povezuje aerodrom Barajas sa centrom grada i železničkom stanicom Atocha.

Autobusi (EMT)

Uz metro, najvažniji deo javnog prevoza je 200 linija gradskog autobusa od kojih je skoro 40 noćnih ('Buhos').

TAXI

Taxi vozila su uglavnom bele boje. Proverite sa taksistom cenu pre nego što sednete u taxi!!!

Preporučujemo:

Madrid Tourist Travel Pass je kartica za gradski prevoz koja važi za sve tipove prevoza u zoni A i uključuje i doplatu za prevoz do aerodroma. Može se kupiti u turisičkom birou na aerodromu ili u turističkim info centrima u gradu.

Zone A, 1 Dan € 8.00
Zone A, 2 Dana € 13.40
Zone A, 3 Dana € 17.40
Zone A, 5 Dana € 25.40
Zone A, 7 Dana € 33.40

Deca ispod 11. godina plaćaju polovinu iznosa.

 

 
Madrid_city break_leto_1
Madrid_city break_leto_1
Madrid_city break_leto_1
 
-->