href="sf/css/image-slideshow-4.css">
 
 
 
     
info@citybreak.si

     Transport - DUBLIN

 
 
   
 

Autobus saobraća na gradskim i međugradskim linajam.
U okviru grada saobraćaju autobusi gradskog saobraćaja, kompanije Córas Iompar Eireann Group žuto plave boje sa znakom Dublin Bus i vidno obeleženim brojem i delom grada do kog voze. Autobuska stajališta su vidno obeležena i na svakom se nalaze table za naznačenim vremenom za koje dolazi vozilo. Kartu možete kupiti po ulasku u vozilo. Svako vozilo ima automat za karte i potrebno je pripremit tačan iznos, ukoliko imate karticu na dopunu potrebno je validirati po ulasku u vozilo.
Cena dnevne karte za odrasle je 6,90€, a takođe možete uzeti Rambler 5 Day kartu koja važi za neograničen broj vožnji u okviru 5 dana i košta 27,50€.

Više informacija o bus prevozu DUBLIN BUS

Taksi vozila nemaju određenu boju , ali se lako prepoznaju se po svojim zvaničnim obeležjima na krovu vozila. Taksi stanice postoje na raznim lokacijama širom centra grada ; one najbliže Triniti koledžu se nalazi kod koledža Green i Davson ulice.Naravno možete uvek zaustaviti i vozilo na ulicu .
Svi licencirani taksisti su obavezni da istaknu licencu za rad u prednjem i zadnjem delu vozila Taksi račun dobijate odštampna u vozilu (ne sme biti pisan rukom) sa detaljima o broju vozila i licenci , udaljenosti, plaćenom iznosu , datumu i trajanju putovanja .

Tramvaj - kompanija Luas i postoje dve linije tramvaja crvena i zelena.
Crvena linija je dugačka oko 20km i ima 32 stanice i vozi od Tallaght do The Point i od Saggart do Connollya.
Zelena linija ima 22 stanice i vozi u dužini od 16,5km od Brides Glen do St. Stephen’s Green kroz Sandyford.
Cena karte po osobi je 1.80€ u jednom pravcu, povratna je 3,20€.

Više informacija o tramvaju
LUAS
 

 
Dublin_bus_prevoz
Dublin_taxi
Dublin_tramvaj
 
-->