href="sf/css/image-slideshow-4.css">
 
 
 
     
info@citybreak.si

     Plaže - ALGARVE

 
 
   
 

Najpoznatija Portugalska letnja destinacija, duž svoje obale od 200km ima na stotine plaža sa sitnim peskom nanizanih kao perle jedna do druge. To je opet mesto gde ćete naći još neku plažu samo za sebe i uživati u njoj.

Porodične
Spasioci su uvek budni na Praia do Ançao, u mestu Quinta do Lago. Mirna voda i plava zastava, plus ležaljke i brodići za iznajmljivanje, i restorani duž promenade čine ovu plažu savršenom za porodice.

Uprkos svom položaju u Lagosu, Meia Praia nije nikad prenatrpana, a nadgledana je od strane spasioca. Nudi ležaljke i suncobrane za najam i mirnu plitku vodu za sigurno kupanje. Ima dosta kolibica za prodaju sladoleda i restorana za porodične ručkove.

Sportske
Igrajte odbojku ili fudbal na pesku, ili surfujte na dasci (postoji i škola za početnike) ili sa jedrom na plaži Praia do Martinhal kod grada Sagres. Praia do Armado u mestu Carrapateira je na vetrometini zapadnog Algarvea i predstavlja najbolju plažu za iskusne surfere i body surfere, i domaćin je mnogim internacionalnim takmičenjima.

Praia da Marinha blizu Lagoa ima čisto mirno more idealno za ronjenje. Sa nje takođe polaze brodovi u obilazak pećina i spektakularnih litica duž obale.

Spektakularne
Ukoliko Vam se sviđaju plaže sa panoramskim pogledom, onda je za vas vrh Praia do Camilo blizu Lagosa, gde se stene Costa d’Oiro (zlatne obale) uzdižu 21m iznad mora.

U zapadnom Algarveu Praia de Odeceixe je dobila mnoge nagrade za svoju lepotu, gde reka Seixe krivuda po pesku i gde se rode gnezde u liticama.

Usamljene
Okružena strmim liticama, u obliku malenog polumeseca Praia de Albandeira, nema nikakvih objekata, a često je i potpuno napuštena. More je mirno i idealno za kupanje.

Praia Joao Vaz blizu Sagresa skrivena je na kraju bele staze na Raposeira. Ovde će Vam jedino društvo praviti zvonca sa ovaca koja se čuju iza borova iznad plaže.
 

 
Praia_da_Marinha_algarve
Praia_Joao_Vaz_algarve
praia_algarve
 
-->