href="sf/css/image-slideshow-4.css">
 
 
 
     
info@citybreak.si

     Rekreacija i relaksacija- JEZERO GARDA

 
 
   
 

Ako imate još koji slobodan dan predlažemo da produžite svoj odmor jer je okolina jezera Garda prelepa i može se mnogo toga videti.

Preporučujemo Vam da u nekom od turističkih biroa preuzmete besplatnu karticu GARDA PROMOTION CARD uz koju možete dobiti popuste za posete muzejima i raznim znamenitostima.

Jeste li nekada probali "windsurf" ili "kite surf"? Severni deo jezera je idealan za ovu aktivnost. Časove i opremu možete uzeti u nekom od brojnih sportskih klubova.

Nema boljeg mesta od ovog za ljubitelje biciklizma. Više od hiljadu kilometara obeleženih staza za sve nivoe - od početnika do iskusnih i zahtevnih vozača. Uživajte u prirodi i pogledu koji oduzima dah!

Jezero Garda je poznato kao evropski raj za sportsko penjanje. Prijatna klima omogućava penjanje tokom čitave godine. Pronađite i Vi svoju idealnu stenu i nadmašite sebe!

Oprobajte se u paraglajdingu, golfu, ronjenju... mogućnosti su brojne.

A kad se dobro umorite opustite se u Aquarii- termalnom wellness centru u Sirmioneu ili prošetajte nekim od gradova duž obale.

Prelep gradić Garda nalazi se na istočnoj obali i u njemu ćete videti tragove stanovanje stare više vekova.

U gradu Sirmione koji se nalazi na uskom poluostrvu možete videti ostatke Katulove pećine iz rimskog perioda (Grotte di Catullo). Gradom dominira zamak Skaliger izgrađen u 13-om veku i otvoren je za posetioce. Okružen je vodom a do drugog bedema se može doći preko pokretnog mosta.

Vodopad Varone nalazi se na severu jezera, 3km od mesta Riva del Garda. Sa visine od 90m pada na sam ulaz u pećinu koju takodje možete obići. Cena ulaznice iznosi 5,5€ .
Više informacija o samom parku možete videti
OVDE

Ljubitelji vina mogu u gradiću Bardolino u Muzeju vina degustirati čuvena vina ovog kraja.

Parco Giardino Sigurta - velika zelena oaza pravo je mesto za opuštanje. Pokušajte kao Harry Potter da pronađete izlaz iz velikog prirodnog lavirinta!
 

 
Jezero Garda_leto_odmori 1
Jezero Garda_leto_odmori 6
Jezero Garda_leto_odmori 3
 
-->