href="sf/css/image-slideshow-4.css">
 
 
 
     
info@citybreak.si

     Berlenga - PENICHE

 
 

Oko 12km zapadno od Cape Carvoeiro nalazi se grupa ostrva koja se zovu Berlengas. Samo ostrva su ispunjena misterijom i lepotom, i predstavljaju prirodni rezervat gnežđenja raznih vrsta ptica, i stanište mnogih gmizavaca i drugih životinja. Takođe to su nastanjene neke endemske vrste biljaka i cevća. Sa mnogim pećinama i uvalama ostrva Berlengas takođe imaju i tvrđavu iz XVII veka, a nalaze se na sat vožnje brodom od Peniche-a.

Glavno ostrvo je dugačko oko 1500m i široko oko 800m, sa najvećom visinom od 85m.
Brojne granitne pećine koje su se proširile tokom godina su jedna od njegovih glavnih karakteristika, ali i vode sa mnoštvom ribe, mirne i providne podsećaju na tropska ostrva koja širom sveta očaravaju turiste.
Glavna atrakcija je mala plaža Mosteiro do Carreiro, gde možete uživati nekoliko sati u toku leta ili se kupati u smaragdno-zelenoj vodi. Takođe postoji mnogo malih plaža po celom ostrvu u kojima možete uživati u privatnosti.
tvrđava S. Joao Baptista, koja je završena 1666.godine ima glavnu zgradu i nasip. u njoj se nalazi 12 prostorija (komandna soba, skladište oružja, vojne odaje, kuhinja i druge).
Brod koji vozi posetioce na ovo ostrvo iz Peniche-a polazi 2 puta dnevno.
 

 
Berlenga_tvrdjava
Berlenga_plaza
Berlenga_plaza_2
 
-->