href="sf/css/image-slideshow-4.css">
 
 
 
     
info@citybreak.si

     Šta još videti? - FUERTEVENTURA

 
 
   
 

Fuertaventura nije samo ostrvo plaža, tirkiznog mora i fantastičnih talasa. Tokom boravka na njemu može se uživati u mnogim drugim aktivnostima i pejzažima:

- Faro de la Entallada - Entalada svetionik je veoma specifičan objekat izgrađen 1953.god i jedinstven je na Kanarskim ostrvima. Sastoji se od kule i tri zgrade. Smešten je na vrhu litice visoke 200m u oblasti Tuineje oko 6km od mesta Las Playitas.
Spekatakularan pogled na more i park prirode "Virgin knives" vredan je svakog puta.
- Vidikovac Guise i Ayose - Nalazi se na putu od vidikovca Morro Velosa ka mestu Betancuria. Pored odličnog pogleda na severni deo ostrva i Betancuria dolinu na vidikovcu se nalaze i dve monumentalne bronzane statue. Statue su visoke 4,5m i široke 1,5m. Predstavljaju dva kralja - Guise i Ayose - koja su vladala drevnom Fuertaventurom pre osvajanja 1402. god. Ostrvo se tada zvalo Jandia Maxorata i bilo je podeljeno na dva kraljevstva koja su bila odvojena odbrambenim zidom koji je (veruje se) stajao na mestu gde je sada vidikovac.
- Mesto Tetir - simpatično mesto sa lepim trgom i crkvom Santo Domingo de Guzman (XVIII vek). U njemu se svake prve subote u mesecu održava sajam (pijaca) rukotvorina. Nalazi se u blizini glavnog grada Puerto del Rosario.
- Castillo de el Toston - Tvrđava iz 15-og veka čija je prvobitna namena bila zaštita od napada gusara. Nalazi se južno od sela El Cotillo.
- Vidikovac Betancuria Pajara (Mirador Risco de las Penas) - put od Betancurie do Pajara (VF-30) jedna je od najzanivljivijih trasa na ostrvu. To je planinski put sa dosta serpentina i atraktivnih pejzaža. Na granici ove dve oblasti na 425m visine nalazi se vidikovac gde (uz malo strpljenja) možete videti i hraniti čuvene veverice i gavranove.
- Betancuria - mesto gde se 400 god duga istorija Kanarskih ostrva nalazi na jednom mestu. Najstarije kolonizovano mesto u Kanarima, manastri, crkve, tradicionalne Kanarske kuće, arheološki muzej, Crkva Iglesia de Santa Maria (otvorena je pon-sub do 10 do 16h, ulaz 1,5€)...* Pogledajte video Betancuria.
- Corralejo Dunes - park prirode koji se prostire istočnom obalom od grada Corralejo u dužini od 10 km. Na delu poznatom kao Grandes Playas mogu se iznajmiti ležaljke i suncobrani u području ispred dva luksuzna hotela. Ponesite dobru obuću, šešir, kremu za sunčanje i uživajte.
- Gran Tarajal - sveža majorero riba u autentičnom okruženju. Pravo mesto za uživanje u odličnoj tradicionalnoj kuhinji.
- Ostrvo Lobos (Isla de los Lobos) , područje La Oliva - Park prirode koji se nalazi na 10min vožnje trajektom od grada Corralejo. Mir i tišina na ovom ostrvu skoro da su manastirski. Osim u tirkiznom moru, pogledu na susedna ostrva Fuerteventuru i Lanzarote ovde možete uživati i posmatrajući biljke i ptice koje nećete naći nigde na svetu.
- Pećina Llanos (Cuevo De Llanos) - najstarija pećina u arhipelagu stara milion godina. Vulkanskog je porekla i duga 400m, u njoj živi endemska vrsta raka Maiorerus Randoi.
Nalazi se u mestu Villaverde (otvorena je utorak-subota, 10:15h -12:45h i 14:45h - 17:15h, ulaznica je 5€).
- Oasis zoo park - na jugu ostrva u La Lajiti je svojevrstan prirodni raj na 78 000m2. Sastoji se od zoološkog vrta, botaničke bašte i safarija na kamilama.
Radno vreme: svaki dan od 9 do 18h.
Ulaznice: Botanička bašta i Zoo sa svim predstavama: 18€/odrasli i 9€/deca 3-11god
Safari na kamilama: 9€/odrasli i 4€/deca 3-11god


Više informacija od ovim i još mnogo drugih zanimljivih mesta na Fuerteventuri možete pogledati
ovde.
 

 
Fuertaventura_6
Fuertaventura_chipmunks_veverica
Fuertaventura_Faro de la Entallada_Svetionik_vidikovac
 
-->