href="sf/css/image-slideshow-4.css">
 
 
 
     
info@citybreak.si

     Plaže i Surf lokacije PENICHE

 
 
   
 Supertubos - Smatra se da je upravo na ovoj plaži najbolji talas u Portugalu i jedan od najboljih u Evropi. To je brz i cevast talas koji se razbija o peščanu obalu. Najolje "radi" uz jugo-zapadnu struju i severni, severo-istočni ili severo-zapadni vetar. Ukoliko ste stručnjak i volite da budete u "buretu" onda je ova plaža pravo mesto za Vas.

Molhe Leste - Ovo je brz, cevasti desnoruki Talas, koji se razbija o peščano dno pored pristaništa. Potrebano je dosta struje da se ovaj Talas pokrene, ali kada se pokrene, postane jedan od najboljih u okolini.ajbolje radi uz severni ili severo-zapadni vetar i jugo-istočnu struju.

Lagido - Čuveni dugački levoruki talas koji se razbija na koralnom grebenu. Veoma je okretan sa nekoliko brzih i sporih sesija. Najbolje radi uz južni, jugo-zapadni i jugo-istočni vetar i severnu struju. idealan je za surfere srednjeg i naprednog nivoa.

Cantinho da Baia - Ovde je savršeni talas za početnike i srednje surfere. Nalazi se tačno ispred naše surf baze i najkonstantniji je tokom letnjeg perioda. Levoruk je i desnoruk, počinje sporo, ali kako se približava unutrašnjosti postaje sve brži i brži. Najbolje radi sa severo-zapadnim vetrom i severo-zapadnom strujom.

Meío da Baia - Ovo je dugačak produžetak od 2,5km plaže koja počinje u Peniche-u i završava se u Baleal-u. Ima nekoliko surf mesta gde se Talas lomi neposredno pred peščanu obalu. Po veličini talasa najbolji su središnji deo zaliva (Middle of the Bay) gde je talas nešto viši i Cantinho of the Bay gde je talas nešto niži nego u središnjem delu. Talasi su ovde odlični za početnike i surfere srednjeg nivoa. Oni su mekani i sporo se razbijaju i idealno su mesto da unapredite svoju tehniku surfa. Najbolje rade sa južnim, jugo-zapadnim i jugo-istočnim vetrom i severnom ili severo-zapadnom strujom.

Almagreira - Poznato mesto za surfovanje. Strani surferi su joj dali ime "Crvena Stena (Red Rock)". Ovo je dugačak produžetak plaže Lagido. Ima puno mesta za surfovanje i funkcioniše kada su talasi manji u oblasti Baleal. Tu su levi i desni talasi na peščanim dnom, pogodni za sve nivoe surfera. Radi najbolje sa južnim i jugo-istočnim vetrom i severnom strujom.

Belgas - Locirana je 10-ak minuta šetnje severno od naše surf baze. Jedna je od omiljenih mesta svih surf škola jer ima mnogo razdvojenih talasa celom dužinom. Na njoj ćete uvek naći neki usamljeni talas samo za sebe. Najbolje radi sa južnim i jugo-istočnim vetrom i severnom strujom. Ovde se svi talasi razbijaju o peščanu obalu i plaža je idealna za sve tipove surfera.

Consolaçao Ovo je tačka razbijanja talasa, što znači da se talas razbija bliz stene. Veoma dobar desnoruki grebenski talas. Za napredne i srednje surfere, brz je i debeo iznutra. Najbolje radi sa severozapadnim vetrom i južnom i jugo-zapadnom strujom.

 

 
peniche_plaza_supertubos
peniche_plaza_Meio_da_Baia
peniche_plaza_Cantinho_da_Baia
 
-->