href="sf/css/image-slideshow-4.css">
 
 
 
     
info@citybreak.si

     Šta još videti? - MAROKO

 
 
   
 

Glavna turistička odredišta Maroka su: Marakeš, Fes, Kazablanka i njegova morska letovališta. Ali kako bi se zaista upoznao Maroko treba videti i Rabat, prestonicu, administrativni centar. Ukoliko se odlučite da kombinujete više gradova - preporučujemo putovanje vozom.

Od Tangera do Chefchauena (Šefšauena) - magičnog plavog grada
Za ovaj izlet trebaće vam minimum 2 dana a najbolji prevoz su kombinacija voza i busa koji savršeno funkcionišu..
Dolazak u Tanger i penjanje na brdo iznad uskih vrata koja povezuju Atlantski okean i Mediteran pružaju vam pogled na Španiju i Gibraltar. Da li zbog sunca koje u Tangeru kao da nikada ne zalazi, primetna je belina pojedinih zgrada koje vas okružuju. Tu je neizbežan veš koji se suši usred omanje tvrđave, deca koja trče po ulicama, razni kafići i predivni mali privatni hoteli koji vam daju mogućnost da osetite Maroko, a cena je niža od cene svake neuslovne sobe na Jadranu.
Uživajte u ulicama skoro potpuno plavog grada Šefšauena. Zamislite prefarbane pločnike, zgrade i ulice, uz neprestani osećaj da ste pored mora, a ne duboko u planini, u predelu koji liči na donekle zapuštenu Švajcarsku.
•Kako izgleda izlet od Tangera do Chefchauena pogledajte OVDE

Skijanje iz Marakeša?
Proverite kakva je situacija sa snegom i ako ga ima idite u skijalište Oukaimeden na planini Atlas i provedite dan skijajući se.
Siđite oko 9 ujutro do glavne taksi stanice kod kapije Bab er Robb i sedite u linijski košta oko €10. Vožnja traje oko dva sata, a oprema se može iznajmiti na stazi.

Skijanje je ograničeno, liftovi prastari, ali realno – skijate se u Africi.

Poseta berberskom selu
Preporučujemo posetu tipičnog berberskog sela u Atlas planinama. Najbolje je uputiti se iz Marakeša, organizovanom turom džipovima, koja košta 65€. Pored surovog života, videćete pravu umetnost lokalnih zanatlija.
Kratak filmić o umetnicima Maroka

Za kraj pogledajte *slow motion* filmić
ČUDA MAROKA da se ne desi da nešto propustite....
 

 
maroko_tannery
maroko_imlil_dolina
maroko_plavi_grad
 
-->