href="sf/css/image-slideshow-4.css">
 
 
 
     
info@citybreak.si

     Šoping - MAROKO

 
 
   
 

Čuven po suncu, pesku, planinama i džamijama, Maroko je raj i za šoping. Ako volite da kupujete, zavolećete Maroko.

Šoping u Maroku je posebno interesantan zbog niske vrednosti lokalne valute Dirham u odnosu na Eur. Za 10€ dobićete oko 120 dirhama

Marokanske pijace ili sukovi su u celom svetu poznati po tome da u njima možete provesti dane. Uđite u Medinu, drevni deo svakog marokanskog grada okružen zidinama, u kojoj ćete kroz uske i krivudave pešačke ulice kilometrima hodati kroz jedan sasvim drugačiji svet – svet tezgi i minijaturnih prodavnica. Šoping groznica počinje već na glavnom trgu Djemaa el-Fna.
Uisprepletanim uličicama naći ćete stotine i stotine različitih proizvoda: od kože, bakra, srebra, pamuka, svile… Ova pijaca je danas jedna od najvećih turističkih atrakcija, te ćete se osećati potpuno bezbedno i dobrodošlo.

Marakeš je raj za kupoholičare i sve one koji uživaju u cenjkanju na uličnim tezgama i pijacama. Važno je još prvog dana shvatiti sledeće – koliko god da ste nešto platili nemojte se kajati. Pojam „tržišna cena“ ne postoji, niti postoje pravila. Istina je da je realna vrednost proizvoda onolika koliko ste je u tom trenutku platili. Već sledećeg momenta stvari su drugačije… Jedino pravilo je da se bolje prolazi na tezgama koje su smeštene u uličicama u koje turisti mnogo ne zalaze. Na svakih nekoliko metara možete se osvežiti svežim sokom od marokanskih pomorandži ili pojesti osvežavajući plod kaktusa, tzv. kaktusovu jabuku, Plod je vrlo ukusan i osvežavajući, deluje kao infuzija u vrelim letnjim danima.

Nemojte tražiti šoping u tržnim centrima, jer su cene naravno više nego *evropske*.
 

 
maroko hrana (2)
moroko_boje
maroko_souks
 
-->