href="sf/css/image-slideshow-4.css">
 
 
 
     
info@citybreak.si

     Korisne info - MAROKO

 
 
   
 

Kraljevina Maroko, s obzirom da se nalazi na obodu Severne Afrike i na puškomet od Evrope, danas ima srednjovekovnu kulturu inspirisanu različitim zapadnim uticajima.
Magična zemlja u kojoj su izraženi mnogobrojni društveni i prirodni kontrasti: neizmerno bogati i krajnje siromašni žive na istom prostoru, koje obiluje plodnim ravnicama, dok se u središtu prostire preko 4000 m visoki Atlas. Bićete očarani zelenim oazama usred nepregledne Sahare, koju zapljuskuje Atlanski okean na više od 3000km obale.
Narod će vas odmah očarati, jer su ljudi neposredni, gostoljubivi, uglavnom trgovci, u nekim delovima zemlje pomalo napadni, ali je sve uvijeno u tradiciju, pristojnost, ljubaznost i poznavanje bar osnova stranih jezika. Danas ni u čemu ne potvrđuju uvreženu predstavu o Marokancima kao *rođenim vojnicima*.

POGLEDAJTE VIDEO O destinaciji:
MAROKO

Glavni grad - Rabat
Najveći grad- Kazablanka
Populacija: 32.730.842 stanovnika
Valuta: marokanski dirham (MAD). Za 10€ dobićete oko 120 dirhama
Jezik: arapski, a u široj upotrebi je i francuski
Pozivni broj: +212
Struja: 220v
Razlika u vremenu: minus 1 sat u odnosu na Srbiju
S obzirom da se nalazi na obodu Severne Afrike i na puškomet od Evrope, Maroko danas ima eklektičnu srednjovekovnu kulturu inspirisanu različitim zapadnim uticajima.
Viza: DA - cena 2.300rsd, 1 foto 3,5x4.5cm na beloj pozadini. Fotokopija prve dve str. pasoša (mora da važi najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja). Potvrda o zaposlenju sa navedenom visinom primanja. Avio rezervacija. Hotelska rezervacija.

Ambasada Kraljevine Maroka u Beogradu
Sanje Živanović 4
Tel: 3690-288; 3691-866
Fax: 3690-499
E-mail: midi@ambasada-maroka.org.rs
Radno vreme: pon - pet: 09.00-16.00h
Procedura traje 3-5 radnih dana i dokumenta se predaju lično, radnim danom od 10-12h.

 

 
maroko_map
Maroko_Chefchaouen_blue city of
maroko_opste info
 
-->