href="sf/css/image-slideshow-4.css">
 
 
 
     
info@citybreak.si

     Šta još videti? - VALENSIJA

 
 

U Valensiji svakako ima šta da se vidi i obiđe. Nije slučajno da Valensija postaje jedna od vodećih turističkih destinacija u Evropi. Ovo je spisak najznačajnijih turističkih atrakcija koje svakako morate posetiti...

PLAZA DEL MERCADO: LONJA & MERCADO CENTRAL Plaza Del Mercado se sastoji od 3 veoma bitne zgrade za istoriju Valensije. Lonja je jedan od najboljih primera gotike u Evropskoj civilizaciji koja je pod zaštitom UNESCO-a. Iglesia de los Santos Juanes i Mercado Central, živopisna pijaca u zgradi koja je delo modernista.

LA CATEDRAL I PLAZA DE LA VIRGEN Katedrala u Valensiji, poznata pod nazivom "Seu", je izgrađena 1238.godine i simbol je Valensije. Svaka od tri kapije ove katedrale je rađena u drugačijem stilu (gotički, barok i romatizam). Zvonik El Miguelete ima fenomenalan pogled na grad, a Plaza De La Virgen je smeštena na mestu koje je nekada bilo Rimski forum.

TORRES DE SERRANOS To je najveće kapija grada iz doba Gotike, izgrađena u XIV veku, koju je izgradio Pere Balaguer, kao deo gradskog utvrđenja. Služila je i kao slavoluk u mnogim svečanim prilikama.

IGLESIA DE SAN JUAN DEL HOSPITAL Jedna od najstariji crkvi u Valensiji, izgrađena 1261.godine. U njoj se nalazi prelepa kapaela Svete Barbare sa muralima iz gotičkog perioda.

MUSEO DE BELLAS ARTES SAN PIO V Lociran u zgradi baroknog stila, ovaj muzej je jedan od najboljih slikarskih muzeja u Španiji. Poznat je po svojoj kolekciji Valensijskih slikara, mada u njemu možete naći i dela El Greka, Velaskeza, Goje i neke arheološke artefakte.

MUSEO NACIONAL DE CERAMICA GONZALEZ MARTI Ovaj muzej keramike je smešten u zgradi iz XV veka a renovirana 1740.godine. Ima prelepi ulaz od alabastera. U njoj možete naći sobe iz XIX veka i kolekciju pločica napravljenih u Kraljevskoj fabrici keramike u Alcori.

MONASTERIO DE SAN MIGUEL DE LOS REYES Ovo je manastir iz XVI veka, koji je izgrađen na mestu stare opatije. Ima fasadu iz renesanse i dve velike kule iz doba baroka.

LA CIUDAD DE LAS ARTES Y LAS CIENCIAS Čuveni grad Nauke i Umetnosti je simbol Valensije. Sastoji se iz 5 zgrada: Hemisferic - IMAX bioskop, Museo de las Ciencias - muzej nauke, Oceanographic - veliki morski park i akvarijum, Palau de les Arts - zgrada opere i Agora - multi-funkcionalni prostor.

EL PUERTO AND LA PLAYA Valensija je bila domaćin 32.Americas Cup-a, međunarodne trke jahti, 2007 godine. U luci možete posetiti timske baze i kuću America Cup-a. Možete uživati šetnjom po promenadama duž gradskih plaža Playa Las Arenas i Playa La Malvarrosa.

BIOPARC Je nova generacija Zoo vrtova, koja se odlikuje zoo-potapane filozofijom. Kada uđete u preko 100.000m2 ovog parka, osećaćete se potpuno potopljenim u divlja staništa koja su ovde rekonstruisana (Savana, Madagaskar i Ekvatorijalna Afrika).
 

 
Valensija_Torres_de_Serranos
Valensija_katedrala
Bioparc_Valensija
 
-->