href="sf/css/image-slideshow-4.css">
 
 
 
     
info@citybreak.si

     Transport - Valensija

 
 

Valensija ima dobru metro mrežu. Sastoji se od 5 linija od kojih je jedna tramvajska i vodi na plažu. Karta za jednu vožnju košta 1,5€ ali morate doplatiti i 1€ za čip karticu koju možete dopunjavati. Karte se kupuju na automatima na stanicama.

Ukoliko ćete više koristiti javni prevoz, predlog je da kupite Bonometro karticu (10, 20 ili 30 vožnji metroom) ili Bono transborto karticu (10 vožnji za metro, tramvaj i autobus). Ili da kupite Valencia Card za 24, 48 ili 72h. Valencia Card možete kupuiti u agenciji, a važi od trenutka kada je prvi put upotrebite. Tako karta za neograničen broj vožnji za metro i tramvaj i autobus, za popuste u muzejima i ostalim turističkim atrakcijama do 50%, brošuru na engleskom jeziku i mapu grada, za 72h košta 25€.

Još jedan zanimljiv vid transporta u Valensiji je Valenbisi, odnosno gradske bicikle koji su sve popularniji u svetu. Za turiste su predvićene nedeljne karte koje se kupuju kreditnom karticom na automatu na jednoj od 275 parking stanica širom grada. Nedeljna karta košta 10€ i omogućava Vam da se prevezete od mesta do mesta. Prvih pola sata od kada ste uzeli biciklou je besplatno i u tom roku je morate vratiti na drugi parking. Ukoliko zakasnite narednih pola sata ćete biti zaduženi za 1€, a svako kašnjenje od sat vremena 3€. Ovaj bicikl servis funkcioniše 24h - 7 dana u nedelji tokom cele godine. Jedino je bitno da poštujete pravila, krećete se stazama za bicikliste i vratite bicikle u predviđenom roku. Nedeljna karta važi za 7 vezanih dana, i u tom periodu bicikle možete uzimati neograničen broj puta.
NAPOMENA: Prilikom vraćanja bicikla kada se zaključa čuće se jasan audio signal, uvek proverite svoju vraćenu biciklu da li je zaključana, a ukoliko to parking mesto ne radi probajte na drugom. Za sve potrebe možete sa lica mesta zvati dežurni "Call centar" na broj +34 902 006 598.
 

 
Valensija_metro
Valensija_metro_automat
Valenbisi
 
-->