href="sf/css/image-slideshow-4.css">
 
 
 
     
info@citybreak.si

     Plaže - TENERIFE

 
 
   
 

Tenerife je ostrvo vulkanskog porekla što znači da ima samo nekoliko prirodnih plaža. One koje postoje karakteriše crni pesak. Potrebama turista za mestima za sunčanje i kupanje ostrvljani su izašli u susret pravljenjem veštačkih plaža sa zlatnim peskom koji su ulavnom morali da uvoze. Mnoge plaže su nagrađene Evropskom nagradom "plava zastava" za čistoću i kvalitet.

Dobre plaže za sunčanje i uživanje u mekom pesku su Los Gigantes i San Juan na zapadu; Fanabe na jugu.
Popularne su takođe i plaže: Torviscas sa svojom marinom, Playa las Americas zbog sivih peščanih pruga, meke žute plaže Los Cristianos, Las Vistas. Candaleria na istoku ima malu crnu plažu. Na severu Puerto de la Cruz ima plažu sa finim crnim peskom dok se gosti u Santa Cruzu sunčaju na uvezenom zlatnom pesku na plaži Terasitas.

Iako je beli pesak idealan za sunčanje , crni vulkanski pesak sa Tenerifa može biti veoma lep i uglavnom mnogo rasterećeniji od gužve.

Preporučujemo još i:

- Playa de la Tejita - El Médano - Ova plaža sa finim zlatnim peskom, mirnim i plitkim morem, porodičnom atmosferom ima sve vrste sadržaja i lepu promenadu. Idealna je i za ljubitelje jedrenja na dasci.
- Playa Jardín - Ovaj prelepi obalski deo kod Puerto de la Cruz-a sastoji se od 3 zaliva vulkanskog peska idealno je mesto za kupanje uz uživanje u pogledu na vulkan El Teide.
- Playa La Arena - jedna od najpopularnijih plaža u južnom delu ostrva u mestu Puerto Santiago.

Više o plažama na Tenerifama možete pogledati ovde...

 

 
tenerife-tejita_plaza
tenerife_ playa-de-las-americas-bay_plaze
playajardin_azul
 
-->