href="sf/css/image-slideshow-4.css">
 
 
 
     
info@citybreak.si

     Šta još videti? - TENERIFE

 
 
   
 

Glavna atrakcija Tenerifa je odlično vreme koje omogućava uživanje na plažama i u sportovima na vodi tokom cele sezone. Autobusom, taksijem ili kolima se vrlo lako može stići do svih delova ostrva za vrlo kratko vreme.

Preporučujemo da posetite i:

Mesto Garachico: odlično mesto za posetioce koji žele da upoznaju tradicionalnu i istorijsku stranu ostrva. Nekada perspektivni lučki grad, posle višenedeljne vulkanske erupcije 1706.god, postao je raj za fotografe. Glavna atrakcija mesta su kameni bazeni morske vode idealni za plivanje ali i kameni trg La Libertad, šarmantni restorani i rustične zgrade.

Piramide de Guimar: nalaze se na istočnom delu ostrva, južno od Santa Cruza. Ova šestospratna piramida, za naučnike još uvek, neobjašnjenog porekla deo je Etnografskog parka koga čine: muzej, replika broda Kontiki u prirodnoj veličini, kafeterija, suvenirnica, botanička bašta sa posebnim delom sa otrovnim biljkama, piknik zona...
Adresa: Calle Chacona, Guimar
Radno vreme: svaki dan od 9:30h do 18:00h
Cena: Odrasli: 11€, deca 9-12god: 5,5€, deca do 9 god: besplatan ulaz
Zvanična web stranica: www.piramidesdeguimar.es

Nacionalni park Teide: je najveći, jedan od najstarijih i najposećeniji nacionalni park u Španiji. Postao je poznat zbog jednog od najspektakularnijih pejzaža na svetu koji obuhvata i vulkanski krater obima 48km. Iznad tog kratera uzdiže se najviši vrh Španije - planina Teide.
Gondola vodi do vrha planine Teide mada mnogi postioci biraju da do njega stignu planinarenjem tokom kojeg imaju prilike da vide mnoge retke vrste guštera i ptica.
Gondola radi svaki dan od 9:00h do 16:00h.

 

 
Tenerife_Garachicho 1
 
-->