href="sf/css/image-slideshow-4.css">
 
 
 
     
info@citybreak.si

     Transport- BERLIN

 
 
   
 

Definitivno grad sa najbolje uređenim gradskim prevozom na svetu. Gradska mreža se sastoji iz podzemnih metroa (U-bahn), nadzemnih metroa (S-bahn), tramvaja i autobusa. Gradski prevoz u Berlinu je poznat i po tome što radi 24 sata.

TRANSPORT SA AERODROMA

Berlin je odlično povezan sa aerodormom Tegel, na koji sleću svi avioni koji dolaze iz Srbije.
Postoje dve expres linije i dve radovne linije autobusa koje povezuju centar grada i aerodrom.
Expres linija TXL vozi na svakih 5-10 minuta sa Alexandar Platza do aerodroma, a linija X9 sa stanice Zoologisher Garten, takođe na svakih 5-10 min. Ove dve linije od početnih stanica do aerodorma i nazad voze za otprilike 20 min.
Redovne linije su 109 i 128, koje voze sa Zoologisher Garten stanice (109) i Osloer starsse (128). One su malo sporije od expres linija i do aerodorma voze oko 30min.

GRADSKI PREVOZ

Berlin je savršeno povezan mrežom svojih linija gradskog prevoza. To je i najlakiš način kretanja kroz Berlin. Stanice i cela mapa je savršeno obeležena tako da je prosto nemoguće da se neko izgubi ili ode u pogrešnom pravcu. Svako prevozno sredstvo pored broja linije ima upisanu i poslednju stanicu ka kojoj se kreće. Tako da je bitno samo da upamtite u kom pravcu treba da idete, odnosno ime poslednje stanice. U svim vozilima i na svim stajalištima je jasno obeleženo gde stoje mape sa svim imenima stanica. Satovi pokazuju vreme za koje dolazi sledeći prevoz na određenim linijama.
Karta koju kupite važi sa sve vrste prevoza bez obzira na doba dana. Pazite se jer je strikno zabranjena kupovina karata od preprodavaca, tj ljudi koji su iskoristili svoju kartu a ona vremenski još važi.
Karte se kupuju na svim stajalištima U-bahn-a i S-bahna-a kao i u tramvajima i autobusima na automatima. Kartu uvek kupujete na automatu koji reaguje na dodir, a MORATE je validirati pre nego što uđete u prevozno sredstvo na malom aparatu koji stoji pored. Kartu morate validirati da bi Vam na njoj bilo upisano vreme od kada vam karta postaje aktivna. Ukoliko ne validirate kartu isto vam je kao i da je niste kupili. Budite pažljivi kontrole u Berlinu su česte i svi pa i turisti moraju imati karte.
Grad je podeljen na 3 zone (A,B i C). A i B su gradske zone i kartu kupujete za njih zajedno, a C zona obuhvata okolinu Berlina i Potsdam.

Karte za jednu vožnu košta 2,60€ za zone AB, a 3,20€ za ABC zone (karta važi 2h i ne važi za povratno i kružno putovanje)
Dnevna karta košta 6,70€ za zone AB, a 7,20€ za ABC zone.
Karta za 7 dana košta 28,80€ za zone AB, a 35,60€ za ABC zone.


Preporučujemo:

Berlin CityTourCard
Berlin CityTourCard je specijalna kartica namenjena turistima. Uz besplatan gradski prevoz (autobusi, vozovi, tramvaji i metro) imate i popuste za 50 atrakcija od 15 do 50%.
Ceca do 6 godina (troje maksimalno) uz jednu odraslu osobu se voze besplatno. Ove kartice se prodaju za zone AB ili ABC (isto kao karte za gradski prevoz).
Ove karte možete kupiti na biletarnicama BvG štandovima u centralama i S-bahn stanicama, na automatiman na svim metro stanicama i au autobusima i tramvajima.
NAPOMENA: I Berlin CityTourCard se mora validirati i od tog trenutka počinje njeno važenje.

Cena karte za 48h:
16,90€ zone AB
18,90€ zone ABC

Cena karte za 72h:
23,90€ zone AB
25,90€ zone ABC

Cena karte za 5 dana:
30,90€ zone AB
35,90€ zone ABC

Berlin CityTourCard

 

 
metro Berlin
metro Berlin 1
metro automat Berlin
 
-->