href="sf/css/image-slideshow-4.css">
 
 
 
     
info@citybreak.si

     Transport - STOCKHOLM

 
 
   
 

Stokholm se često pominje po udobnom, efikasnom i sigurnom javnom prevozu. Šveđani veoma vode računa o zaštiti životne sredine pa vozila gradskog prevoza koriste isključivo ekološka goriva.

TRANSPORT SA AERODROMA

Sa aerodroma Arlanda do hotela možete lako doći vozom Arlanda Express kojim se vozite od terminala 5 do centralne stanice. Karte za voz koštaju oko 29€ po osobi i mogu se kupiti u turističkom info centru na terminalu 5. Deca do 17 godina ne plaćaju. Obavezno naglasite za koliko osoba vam je potrebna karta da bi ste iskoristili pravo na popust.

Autobusi staju ispred svakog terminala i voze na 10tak minuta. Karte se mogu kupiti u automatima na aerodromu ili u samom autobusu - plaćanje isključivo karticom.

Taksi od aerodroma do centra košta oko 75€. OBAVEZNO pre polaska proverite cenu vožnje sa vozačem. Niste u obavezi da udjete u taxi koji je prvi po redu već možete slobodno izabrati kompaniju koja Vam najviše odgovara.

GRADSKI PREVOZ

Podzemna železnica je najlakši i najbrži način kretanja po gradu koji je podeljen u 3 zone. Karte se mogu kupiti na biletarnicama u podzemnim stanicama, na kioscima za novine ili putem SMS-a.
Stokholmska železnica je poznata kao najduža umetnička galerija jer su sve stanice ukrašene delima mnogih slikara. Ulaz u stanice obeležen je velikim plavim slovom T na beloj pozadini.
Moguće je takođe kupiti jednodnevne (oko 13€), trodnevne (oko 26€) i sedmodnevne karte (oko 33€) za neograničeno korišćenje javnog prevoza u svim zonama.

Odličan način da upoznate grad je vožnja busom 69 ili tramvajem br.7 koji staju kod glavnih gradskih atrakcija.

TAXI
Švedski zakon uveo je nova pravila za taxi udruženja. Cena vožnje može biti fiksna i zavisi od doba dana i dana u nedelji. Cene moraju biti jasno istaknute. OBAVEZNO pre polaska proverite cenu sa vozačem. Taxi možete zaustaviti na ulici ili sa taxi stanice.


Preporučujemo:

Stockholm Card
Stockholm Card je specijalna kartica koja Vam pruža brojne pogodnosti. Uz besplatan gradski prevoz (autobusi, vozovi, tramvaji i metro) imate i besplatan ulaz u 80 glavnih gradskih atrakcija i muzeja kao i popuste u brojnim restoranima, prodavnicama, rent-a-car agencijama...
Cena za 24h za odrasle iznosi 55€ a za decu od 6 do 17 godina 25€. Cena karte za 48h za odrasle iznosi 72€ a za decu 30€. Pogledajte ostale opcije na sajtu www.visitstockholm.com/en/stockholmcard/
 

 
Stockholm metro 3
Stockholm metro
Stockholm tramvaj
 
-->