href="sf/css/image-slideshow-4.css">
 
 
 
     
info@citybreak.si

     Muzeji - AMSTERDAM

 
 
   
 

Amsterdam je nesumnjivo grad muzeja. Poseta Amsterdamu nije potpuna dok ne posetite barem nekoliko najpoznatijih muzeja kao što su Rajks muzej, muzej Van Goga i muzej savremene umetnosti Stedelijk. Ali to je samo delic amsterdamske kulturne ponude jer Amsterdam poseduje više od pedeset muzeja.

Izbor je neverovatan i kako god dozivljavali umetnost u Amsterdamu ćete nesmunjivo pronaći muzej koji ce zadovoljiti vaš ukus. Od nezaobilaznih remek-dela Zlatnog veka holandskog slikarstva u narodnom muzeju Rajks do moderne umetnosti muzeja Stedelijk preko muzeja filma, štamparije, pozorišta i fotografije.

Nezaobilazni su muzeji u holandskom nacionalnom stilu kao muzej Hajnekena (Heineken Experience) i u sličnom stilu muzej Ajaksa, najpoznatijeg amsterdamskog fudbalskog tima. Naravno, tu je i Muzej na vodi (Houseboat Museum) i još nekoliko muzeja - bez kojih Amsterdam ne bi bio Amsterdam - a to su muzej seksa, erotike, muzej sprava za mučenje (Torture museum).

Deca ce zasigurno biti oduševljena muzejem NEMO, posebno činjenicom da je zgrada ovog muzeja sagradjena u obliku dzinovskog broda. Tropski muzej i muzej jevrejske kulture takodje poseduju delove specijalizovane za decu.

Više za Vas: Pogledajte izbor muzeja, koje ne treba propustiti u Amsterdamu!

SPISAK MUZEJA
 

 
Amsterdam_-_Rijksmuseum
amsterdam1
amsterdam_van_gogh
 
-->