href="sf/css/image-slideshow-4.css">
 
 
 
     
info@citybreak.si

     Zabavni park Sexa - AMSTERDAM

 
 
   
 

Red District *Crvena zona*
Ne propustite kulturni šok koji ćete doživeti šetajući se ovom oblašću samog centra grada. U gotovo nepromenjenom pejzažu kanala i mostića nalazi se bezbroj prodavnica sa svakojakom sekualnom opremom, nešto nalik zabavnom parku seksa. Pivo i zabava na sve strane, seks na prodaju, seksi video, časopisi, igračke. Pa ipak svake godine milioni turista bezbedno prošeta duž crveno osvetljenih prozora Crvene zone. Pa ipak budite pažljivi ako prolazite mirnijim ulicama ove oblasti i ne zaboravite da je u njoj fotografisanje zabranjeno.

Prostitucija u Amsterdamu
Prostitucija je legalna u Holandiji još od davne 1815. dok je od 1996. počela da bude oporezovana. Po statistikama u Holandiji ima više od 25 000 prostitutki dok se za polovinu ovog broja smatra da su nelegalni imigranti.

Muzej seksa
Još jedan od zaštitnih znakova Amsterdama: Kuće "The Venustemple" poseduju izuzetnu kolekciju erotskih slika, fotografija, objekata ali i snimaka iz različitih perioda, produkte različitih kulturnih baština. Lokacija: Damrak 18
www.sexmuseumamsterdam.nl

Muzej erotike
Lociran u samom srcu poznate "crvene zone" ovaj muzej prikazuje istoriju svog komšiluka. Muzej poseduje četiri sprata bogato opremljena erotskim spravama manje i veće umetničke vrednosti.
Lokacija: OZ. Achterburgwal 54

Het Gulden Vlies - Muzej kondoma
Ova specijalizovana radnja je kraljevstvo kondoma. U ovoj radnji možete pronaći kondome u svim bojama, oblicima, veličinama i ukusima. Obratite pažnju na to da su neki od njih su ručno bojeni i koriste se samo za dekoraciju. Pored toga ova radnja sadrži mnoštvo informacija o kondomima u vidu knjiga, pa čak i mali muzej kondoma.
 

 
amsterdam_red_light_district
Amsterdam_red_light_district2
Amsterdam-Window-Legs
 
-->