href="sf/css/image-slideshow-4.css">
 
 
 
     
info@citybreak.si

     Krstarenje kanalima - AMSTERDAM

 
 
   
 

Amsterdam Canal Sightseeing Cruise - najlepši način da upoznate Amsterdam.

Kanali su zaštitni znak Amsterdama i jedan od razloga zašto neki ovaj grad nazivaju "Severnom Venecijom". Mnogi posetioci Amsterdama su začudjeni količinom vode u samom gradu. Samim tim put u Amsterdam nije potpun dok se ne prevozate brodom po kanalima. Vožnja kanalom može biti relaksirajuća ali i uzbudljiva i možete je načiniti kako u toku dana tako i noću kada su kanali osvetljeni.

Četiri kanala je posebno poznato i to su glavni gradski kanali : Prinsengracht, Herengracht, Keizersgracht i Singel. Ali ima jako mnogo manjih prijatnih kanalića kao što su There Brouwersgracht, Bloemgracht i Leliegracht.

Od više od hiljadu amsterdamskih mostova, most Magere, ili u prevodu "Mršavi most" je najpoznatiji. Ovaj most povezuje obale reke Amstel i na svakih dvadesetak minuta se podiže da propusti brodove. Originalni most je načinjen još 1670. ali zbog razvoja transporta na reci Amstel ovaj prvi most je ubrzo zamenjen

Preporučujemo - Amsterdam Pass - od 33€
Amsterdam pass je sprecijalna kartica koja će vam dati posebne pogodnosti. Pomoću nje će vam biti omogućen besplatan prevoz po Amsterdamu, besplatan ulaz u muzeje i besplatna vožnja kanalima.

Cena po osobi ukoliko ne kupujete Amsterdam Pass: 15€


 

 
Amsterdam-Canal
Amsterdam_krstarenje_1
amsterdam_krstarenje1
 
-->