href="sf/css/image-slideshow-4.css">
 
 
 
     
info@citybreak.si

     Fado - LISABON

 
 

Doći u ovaj grad a ne otići do boemske četvrti Bairro Alto, isto je što i otići u Njujork a ne videti Kip slobode.
Prijateljski savet: u ovaj deo grada idite samo u ravnoj obući jer je popločan kaldrmom.

Bairro Alto nalazi se na jednom od sedam brda na kojima se prostire grad. Već decenijama to je mesto gde se dobro jede, pije fino vino i čuje najbolji fado. Najbolji fado je u restoranu "Luso". Mesto je veoma popularno, turističko, tako da morate dan ranije da rezervišete sto.
Za sve vas, koji više volite tipično lokalne restorane a manje turističke, preporučujemo da prošetate po obližnjoj Alfami - koja je poznata po lokalcima, gde turisti retko zalaze i da po zvucima Fado muzike koji vas privuku sa ulice, odaberete restoran.
Ne postoji restoran sa lošom Fado muzikom. Tipične lokalne Fado restorane prepoznaćete po tome što su izuzetno mali i imaju svega par stolova. Obično se lokalci okupljaju ispred samih restorana i slušaju Fado na ulici.

Znajte da konzum-karta na ovakvim mestima košta 10€ po osobi u šta su uključena 2 pića ili ste obavezni da napravite ceh od 10€. Preporučujemo konzumaciju fenomenalanog bakalara i Porto pića.

Cena za čašu vina na ovakvim mestima kreće se od 3 do čak 15 evra. Neće pogrešiti ako izaberete i najjeftinije jer Portugal jednostavno nema loša vina.

Atmosfera u fado kafanama je neverovatno opuštena i domaćinska i nije tako tužna kako nam se svima učinilo na prvi zvuk.

Radno vreme Fado restorana je posle 19.30h do 02.00 - 03.00 izjutra.

Café LUSO
ADDRESS
Travessa da Queimada, n.o 10
Bairro Alto
T. (+351) 213 422 281

POGLEDAJTE VIDEO: FADO

 

 
portugal_fado_lisabon (9)
portugal_fado_lisabon (12)
portugal_fado_lisabon (6)
 
-->