href="sf/css/image-slideshow-4.css">
 
 
 
     
info@citybreak.si

     KILIMANDŽARO

 
 
   
 
   
 

Volite planinarenje i Afriku? Zašto se ne biste popeli na krov Afrike?
Planina Kilimadžaro je najviša samostojeća planina na svetu i najviši vrh Crnog kontinenta sa svojom nadmorskom visinom od 5.895m. Planina nacionalni park, puna kontrasta i endemskih vrsta je oduvek privlačila brojne istraživače.
Postoji 7 poznatih ruta za penjanje na vrh Kibo, a mi smo za Vas izabrali rutu "Marangu", ali na vaš zahtev možemo organizovati i penjanje ostalim rutama.MARANGU PONUDA!!! 8 dana / 7 noći

Uspon na krov Afrike već od 1.567€


termini :
Termini ture su organizovani jednom do dva puta mesečno od marta do novembra meseca.
Za detaljnije datume raspitati se u agenciji.


Program putovanja:


Preporučen AVIO PREVOZ - KLM

Beograd - Amsterdam 06:40 09:15
Amsterdam - Nairobi 11:45 21:50
Nairobi - Arusha 22:50 23:50
Arusha - Amsterdam 21:45 07:10
Amsterdam - Beograd 08:40 11:00

Avio karta uključuje sve takse, ručni prtljag do 8kg i 2 čekirana prtljaga do 23kg.


1.dan - Individualni dolazak u Arušu (Kilimanjaro aerodrom), transfer u hotel u mestu Moshi. Večera, noćenje. **Avio karta i transfer nisu uključeni u cenu traekinga
2.dan - Doručak. Transfer iz Moshija do Kilimandžara (Marangu Gate 1.860mnv) tu se zadržavamo zbog registracije ulaska u Nacionalniu Park. Kreće lagani i postepeni uspon dugačak Ovaj uspon traje cca.3-4 sata do Maranda kolibe (2.720mnv). Ovaj put je veoma zanimljiv, jer prolazite kroz vegetaciju kišnih šuma a onda dolazite na otvoreni prostor gde vlada velika vrućina. Ukoliko vremenske prilike dozvole vredi posetiti Maundi krater, koji je na kratkoj pešačkoj udaljenosti (15min)od Mandare. Noćenje je u drvenim kolibama u kojima spava 4-8 osoba, a večera se služi oko 19h. Noćenje. 1 x doručak, 1 x ručak, 1 x večera.
3.dan - Ustajanje u 7:30, doručak i pakovanje za nastavak penjanja, polazak u 8:30. Cilj za ovaj dan je Horombo kamp na 3720m. Za ovaj uspon potrebno je dobrih 5-6 sati da se prevali uspon od 11km i da prvi put ugledate planinu Kibo. Staza je naporna i klizava i vodi Vas iz šume na močvarno zemljište. Prolazi ispod stena južne strane Mawenzi-ja, jednog od tri vulkana koji čine Kilimadžaro. Kiša je u ovoj oblasti jako česta, a možte osetiti simtome visinske bolesti. Noćenje u Horombo kampu u drvenim kolibama kao u kampu Mandare. 1 x doručak, 1 x ručak, 1 x večera.
4.dan Dan za aklimatizaciju, da bi se vaše telo naviklo što bolje na proređeni vazduh i da bi što više vas uspelo da se popne do konačnog cilja. Opciono je odlazak do Mewanzi vrha prolazeći pored Zebrine stene (4.020mnv) koje je dobilo naziv po svojim karakterističnim prugama crno bele boje. Nakon ovog jutranjeg opcionog izleta (5-8km i 3-5h ppešačenja), vraćamo se u Horombo kamp i popodne provodite u odmoru. 1 x doručak, 1 x ručak, 1 x večera.
5.dan Još jedan dugački uspon 12km. Ovog dana cilj je kamp Kibo na 4750m. Obično je za njega potrebno oko 7h jer je strmiji i nadmorska visina usporoava penjanje. Staza izlazi direktno na Sedlo, široki otvoreni prostor iznad koga se nadvijaju vrhovi Kibo i Mawenzi. Pogled je sa ovog mesta neverovatan. Poslednji deo rute prolazi kros sušni plato pred uspon ka Kibo kampu. Kibo kamp se sastoji od kamenih koliba, u kojima spava 10-15 ljudi u krevetima na sprat. Nakon lagane večere odlazimo na spavanje, da pokušamo da odspavamo i odmorimo se što je više moguće. Vodiči će dati male instrukcije nakon večere za ponoćni uspon. Noćenje. 1 x doručak, 1 x ručak, 1 x večera.
6.dan Buđenje oko ponoći, kada ćemo poslužiti čaj i kolačiće. Vodiči će pokušati da pripreme sve penjače što je pre moguće. Napuštanje kampa oko 1:00 - 1:30h. Staza za uspon se ljulja napred nazad do strmih padina, a klima koja vlada je prilično hladna. Penjanje na vrh je nešto što ćete pamtiti celog života, sa noćnim nebom prepunim zvezda samo duboko disanje će Vam pomoći da se skoncentrišete i fokusirate Vaš um. Većina penjača stiže na Gilamnovu tačku (5.681mnv) da uživa u izlasku sunca oko 6:30h.
Pogled sa ovog vrha ka ravnicama Afrike je vredan svakog napora koji ste uložili. Neki penjači koji imaju još snage i koji su odlučni u postizanju svog cilja nastavljaju dalje. Za najače uspon na Uhuru vrh (5.895m) traje još dodatnih 3h. Ovde ste osvojili KROV AFRIKE! Spuštanje do Gilmanove tačke ide brzo i traje oko 2h. Većina penjača napravi kratku pauzu u Kibo kampu pre spuštanja do Horombo kampa gde imaju noćenje. Dolazak u Horombo kamp kasno popodne. Noćenje. Penjanje je dugačko 21km i traje 15-18h. 1 x doručak, 1 x ručak, 1 x večera.
7.dan Dugačko spuštanje (18-20km) do Marangu vrata i centrale nacionalnog parka. Transfer do hotela u Moshiju. Čekiranje u hotelu i zajednička večera sa grupom. Noćenje. 1 x doručak, 1 x večera.
8.dan Doručak, nakon doručka kraj programa. Individualni transfer do aerodroma i let za Beograd. Moguće je organizovati i safari ture nakon završetka penjanja ili odmor na Zanzibaru.


CENA po osobi:
1.567€

Paket po osobi uključuje :
- 1+1 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u Moshiju u hotelu srednje kategorije Mountain Inn Hotel 3*
- 5 noćenja u baznim kampovima prilikom trekinga
- usluge profesinalnih vodiča, kuvara i nosača na engleskom jeziku
- Sva hrana tokom uspona, veoma kvalitetna hrana specijalizovana za sve potrebe penjača, maksimalne nutritivne vrednosti ( 7 x doručak, 7 x večera, 5 x ručak)
- Sve takse za Kilimadžaro, uključujuće takse nacionalnog parka, spasilačke takse, takse za kampove
- Sigurnosna oprema - kiseonik, merač pulsa, komplet prve pomoći, nosila za prvu pomoć, AMS merači
- nosače 2 torbe (maximum 15kg) po osobi
- filtriranu vodi tokom uspona
- državne takse i poreze
- smeštaj u kampovima
- organizaciju putovanja

Paket ne uključuje:
-avio prevoz na navedenim relacijama sa aerodromskim taksama (cena od 670€, u zavisnosti od termina)
- opciono transfer aerodorm Arusha- hotel Moshi - aerodrom Arusha (198€ po vozilu max 3 osobe)
-viza za Keniju i Tanzaniju (dobijaju se na graničnim prelazima i cena po Vizi je 50USD za Keniju i 50USD za Tanzaniju) više info u agenciji
- obroke i transfer koji nisu navedeni u programu
- pića, pranje veša i ostale lične potrebe osim onih navedenih u programu
- sve troškove nastale prilikom ranijeg povratka sa uspona (hotel, transfer,...)
- bakšiše za nosače, vozače, hotelsko osoblje...
- međunarodno zdravstveno osiguranje
- individualne troškove putnika


POGLEDAJTE VIDEO o destinaciji:
KILIMANDŽARO


Kontakt:
Poslovnica SKIFUN: 011/655 76 67
E-mail: info@skifun.rs


Raspoloživost: ponuda je rađena na dan 16.05.2018. i važi do popune mesta po ovoj ceni. Možemo ponuditi i alternativni prevoz i smeštaj. Savetujemo da požurite sa rezervacijom.
Rezervacija je garantovana isključivo uplatom akontacije u iznosu od 40%.

 
   

 
Kilimanjaro_pogled
Kilimanjaro_vrh
Kilimanjaro_kibo_kamp
 
-->